HOE HET BEGON
Volgens ons hebben we het iedere gouverneur wel horen zeggen: "Bezoek nu eens een andere club!"

En eerlijk gezegd hebben we dat ook ieder jaar gehoord, alleen: je bent het echt wel een keer van plan, maar het komt er niet van. Enfin. Eigenlijk geen excuses. Ja, wel eens een paar keer een club in het buitenland bezocht, maar dat is vaak zooo anders...

Het was op 27 oktober 2010 dat we -in het kader van de voorbereidingen van ons lustrumfeest- ergens in Drenthe bleven hangen. Blijkbaar voorvoelden we vertraging, want het tekenen van het contract voor 30 kamers ging niet door. Ons hotel was juist de week ervoor overgenomen door een keten. En de baas van de keten ging de hotelkamers downgraden. En eigenlijk zat het hotel helemaal niet te wachten op een stel Rotarians die slechts een overnachting zaterdag-zondag wilden. Lichtelijk geergerd besloten we een beetje rond te rijden op zoek naar mogelijk een andere lokatie. En we hadden die avond ons aangemeld om de bijeenkomst RC Beilen bij te wonen. Want we zouden vast niet op tijd zijn voor onze eigen clubbijeenkomst in Nieuwerkerk aan den IJssel.

(Uiteindelijk heeft het lustrum in het weekend van 25 juni plaatsgevonden in het hotel van Fred. En Fred is lid van RC Beilen. Hoe het kan lopen. We zijn diezelfde avond 27 oktober nog bij Fred zijn hotel gaan kijken en hebben op dat moment min of meer afgetikt dat we dat dan maar moesten doen

We ervaarden het bezoek aan RC Beilen als bijzonder positief en op de terugreis (laat, vanwege het ingelaste bezoek aan het hotel van Fred) zeiden we tegen elkaar: "Dit moeten we vaker doen, want het geeft een goede drive aan je Rotary-lidmaatschap"

Het toeval wil dat we in diezelfde week wat berichten via LinkedIn voorbij zagen komen over het stoffige imago van Rotary. En een bericht over een Grant waarin de nadruk lag op PR-activiteiten. En doorfilosoferend was daar in een paar uur een projectplan waarin we onszelf helemaal konden vinden. Na overleg over haalbaarheid met onze gouverneur en groen licht van het gouverneursberaad zijn we eind december officieel van start gegaan (uiteraard hebben we tot die tijd flink gepilot en al een hoop clubs bezocht)

Het idee om van ieder bezoek een kort verslagje te maken met daarin een aantal opvallendheden, was er aan in het begin. deze zogenaamde groeten uit gaan niet alleen naar de gouverneur, maar ook naar de betreffende bestuursleden van de bezochte clubs.

En nu zijn we ruim driekwart jaar verder... Vele oprecht bijzondere ervaringen rijker. Lees middels het menu hierboven verder!