14 september 2012
In het bijzijn van vele Rotarians uit het land wordt het Bookazine EN PASSANT, Roterend & Inspirerend gepresenteerd.

eerste exemplaar

Paul Knijjff neemt het eerste exemplaar in ontvangst

het publiek werpt kritische en nieuwgierige blikken in het Bookazine

overhandiging cheque End Polio Now aan Sybe Stellingwerf Beintema

overhandiging cheque Rotary Doctors aan Frans van Petegem

overhandiging cheque Shelterbox aan Simone Siemons

 

 

 

 

 

Beste Agnes en Wim,

Bijgaand de bestelling van onze club.
De presentatie op de RBC was zo overtuigend en inspirerend dat we als club besloten hebben om 50 stuks te bestellen.
Vond het een uiterst frisse en fraaie opmaak, heel anders dan dat je bij Rotary kan verwachten, een vernieuwing, een verademing.

Was voor mij tevens een drive om dit jaar eens een compleet ander programma-boekje voor onze club te maken, dank voor jullie inspiratie.

Succes ermee, en kan haast niet wachten tot we de boekjes in huis hebben.

Groetjes,
Mireille Prange
RC Kerkrade

roterend en inspirerend

 

"Met bewondering lees ik over jullie initiatief en jullie ervaringen. Geweldig hoe jullie Rotarians zelf, maar ook de buitenwereld een beeld schetsen van hoe het er in de Rotarywereld aan toe gaat"
Paul Knijff (RC Weesp-Vechtstreek Noord & Board of Directors RI 2011-2012)

'Wat een fantastisch leuk initiatief, dat Bookazine! Het laat zien hoe actief Rotaryclubs in den lande zijn en toont eens te meer dat Rotary midden in de samenleving staat. Het Bookazine is daarom niet alleen een 'must have' voor nieuwe leden, maar voor iedereen die wil weten wat Rotary is en doet. Daarom kan dit boekje een belangrijke bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van Rotary als maatschappelijke organisatie die er toe doet! Veel succes met jullie tournee en graag tot ziens!
Peter Alers (RC Amersfoort)

"Als Regiovoorzitter ben ik heel blij met jullie initiatief: het in kaart brengen van de vele positieve initiatieven en acties binnen Rotary in Nederland. Ja, als Rotarian ben je vaak heel betrokken en bevlogen en gebeuren er ontstellend veel mooie dingen, alleen buiten Rotary hoor je dit maar zelden of niet, en kunnen mensen hier dan ook niet enthousiast over zijn of worden. Jullie boek zal hierin zeker een stukje verandering kunnen brengen. `
Leo Mengelers (RC Kerkrade & Regiovoorzitter VIII Zuidelijke Maasvallei en IX Zuid-Limburg (meer >>)

ROTEREND EN INSPIREREND - 100 CLUBBEZOEKEN IN 2011
Een project waarin we (Wim van Gerdingen en Agnes den Hartogh - RC Nieuwerkerk aan den IJssel) gedurende het kalenderjaar 2011 tenminste 2 clubs in de week willen bezoeken om genoeg inspiratie en interactie te krijgen en te bewerkstelligen voor het te maken Bookazine. Deze publicatie zal een positieve dwarsdoosnede geven van zoveel mogelijk Nederlandse Rotaryclubs en aangeven waarom het Rotarian-zijn waardevol is, ook voor en juist voor jonge nieuwe leden!

Diverse leden van al onze bezochte clubs leveren een bijdrage aan de inhoud om een zo veelzijdige blik op het Rotary-lidmaatschap te geven. Het bookazine is dan ook bij uitstek geschikt om door clubs uit te reiken aan potentieel nieuwe leden, gastsprekers en andere geinteresseerden en laat zijn hoe inspirerend, verrijkend, bijzonder, maar vooral ook leuk Rotary is. Het Bookazine Roterend & Inspirerend zal in het voorjaar 2012 verschijnen. Wordt vervolgd!

- we dragen bij aan het Strategisch Plan waarin aangegeven is dat Public Image één van de drie speerpunten is.
-we stimuleren het bezoeken van andere clubs dan alleen de eigen club.
-we spelen in op en maken een vertaalslag van de actuele zaken die binnen Rotary leven (zie de berichtgeving via Rotary-Linkedin Groep, Rotary Magazine)
-we willen Rotary op een waardige, aardige en prettige manier onder de aandacht brengen en verspreiden. En laat het project een goede kruisbestuiving en inspiratiebron voor clubs zijn!

 

 

 

 

 

"Nadat ik jullie verhaal en introductie reeds op onze eigen R C Kerkrade gehoord had en ik jullie nu trof bij R C Brunssum-Onderbanken in mijn functie als Regio voorzitter ben ik heel blij met jullie initiatief: het in kaart brengen van de vele positieve initiatieven en acties binnen Rotary in Nederland. Ja, als Rotarian ben je vaak heel betrokken en bevlogen en gebeuren er ontstellend veel mooie dingen, alleen buiten Rotary hoor je dit maar zelden of niet en kunnen mensen hier dan ook niet enthousiast over zijn of worden. Jullie boek zal hierin zeker een stukje verandering kunnen brengen en Rotary in het daglicht stellen wat ze ook verdienen, ook zal het de aanwas van nieuwe jongere leden zeker bevorderen. Nogmaals alle respect voor dit initiatief en de vele tijd die jullie hier beiden spontaan in stoppen."

Leo Mengelers - Regiovoorzitter VIII Zuidelijke Maasvallei en IX Zuid-Limburg