CLUBBEZOEKEN

(bericht op 17 april 2012)

Beste secretarissen voorzitters van de bezochte clubs in het kader van ons project Roterend & Inspirerend

Het Bookazine is bijna klaar! Een bijzondere puzzel met prachtige vormen. Het in elkaar zetten was een behoorlijke klus, maar zo de moeite waard. Vooral omdat we steeds weer even terug waren in de sfeer van de clubbezoeken. Zoals in onze vorige mailing al aangegeven, zijn we echt overdonderd door de hoeveelheid materiaal en de enthousiaste reactie vanuit de clubs. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd te verwerken, maar waren vanwege beschikbare ruimte ook genoodzaakt om teksten in te korten of delen uit teksten te gebruiken.

De komende weken staan in het teken van finetunen, redactie, schaven en alles drukklaar te maken. Met een gunstige prognose zou het betekenen dat het Bookazine eind juni opgeleverd kan worden. In overleg met de diverse partijen hebben we besloten dat we EN PASSANT, Roterend & Inspirerend in september lanceren, omdat we van mening zijn dat het dan de aandacht krijgt die het verdient. Na de vakantieperiode zullen in de diverse clubs de doelstellingen omtrent ledenwerving weer worden aangescherpt en hierin zal het Bookazine van pas kunnen komen.  Ondertussen zullen we de bekende komkommertijd wat dimensie geven door in de zomermaanden al wat inhoud vrij te geven en de nieuwsgierigheid te prikkelen.

In deze periode presenteren we alvast wat spreads op de verschillende Districtsconferenties, dus jullie kunnen ons in het land tegenkomen! En een aantal aardige feiten:

  • In plaats van 128 pagina’s wordt het Bookazine 144 pagina’s. De prijs blijft echter hetzelfde, dus meer waar voor het geld!
  • Paul Knijff (RC Weesp-Vechtstreek Noord, Director Rotary International 2011-13) heeft zich bereid verklaard om het voorwoord te schrijven
  • Houd de website www.roterend-en-inspirerend.nl  in de gaten. We zullen hier af en toe nieuws publiceren
  • … en: RC Het Westland is geselecteerd als bezochte club met de mooiste attendancekaart…

We houden jullie op de hoogte en we stellen het op prijs als jullie dit bericht willen doorgeven aan de clubleden en met name aan hen die ons van verhalen & materialen hebben voorzien! Alvast dank en tot vervolg!

(10 december 2011, bericht aan de bezochte clubs)

Beste allen,

Met ons (voorlopig) laatste bezoek afgelopen week staat de teller op 102. Wat kijken we met enorm veel plezier terug op het afgelopen jaar… We kregen meer dan dat we ooit durfden te verwachten. Opgeteld was het één groot feest van herkenning, verwondering, fellowship, ontroering, betrokkenheid… We hebben er van genoten. Kijk op ons blog om de groeten uit 102 clubs te lezen ( http://roterendinspirerend.blogspot.com/ )

Voor velen is het al weer even geleden dat we jullie bezochten, met velen hebben we tussentijds contact gehad. We zijn verrast door de input die jullie ons tot nu toe al hebben geleverd. Prachtige verhalen, bijzondere herinneringen, sublieme interpretaties… dank alvast. Als we niet altijd direct hebben gereageerd heeft het vooral te maken met het feit dat we dit hele project dit jaar hebben gedraaid naast onze drukke andere werkzaamheden en verplichtingen. Veel bijdragen van jullie zijn nog onderweg of toegezegd, zeker vanuit de clubs die we de laatste maanden hebben bezocht. We zien het allemaal graag tegemoet! We hopen dat het iedereen lukt om het voor 10 januari 2012 aan te leveren.

Voor ons begint nu het andere werk: iets moois, tastbaars en waardigs maken dat de vertaalslag is van al die input. Daar gaan we echt ons best op doen. Omdat we -samen met jullie- straks het inspirerende gedachtegoed van ons Rotarian-zijn willen doorgeven aan de 'volgende generatie'.

- - - - -

Om een goed beeld te krijgen van de diversiteit -en overeenkomsten- van de clubs in Nederland, proberen we in het hele land clubs te bezoeken. Grote clubs, kleine clubs. Clubs met een rijke historie en clubs die nog behoorlijk 'jong' zijn. Clubs in de grote steden, clubs in de provincies. Herenclubs en een damesclub. Kortom: een rijkgescharkeerd palet aan vorm en kleur!

We ontkomen er niet aan te bekennen dat we soms moeten plannen. Het beeld dat we om de beurt met een pijltje op de kaart van Nederland schieten, is iets te romantisch. Was het maar zo! Hadden we maar zo veel tijd! De werkelijkheid is dat we zoveel mogelijk proberen alle kanten van het land te bedienen en dat we het vaak ook combineren met zakelijke afspraken of andere bezoeken. En dat we veel vrije dagen hebben ingeeroosterd om al deze bezoeken te kunnen afleggen. Want het kost een hoop tijd.. Zeker met de avondclubs is het incalculeren van de files een belangrijk gegeven. Meestal zijn we twee tot drie keer langer onderweg dan de effectieve bezoektijd. Maar we zeuren niet, want iedere rit bracht ons weer een gezellige of inspirerende avond!

Op ons blog http://www.roterendinspirerend.blogspot.com hebben we vanaf 6 januari de groeten uit de clubbezoeken vermeld. Vaak kregen we in dezelfde week al een reactie uit de club terug: een woordje van de voorzitter, een weekbericht waarin ons project werd vermeld. Een foto van de avond. Of een aardige aanmoediging.