VOOORWOORD

Voor een organisatie die overeind wil blijven is continuïteit essentieel. Er is een zeker verloop. Een Rotaryclub van 40 leden moet jaarlijks gemiddeld drie leden inlijven om qua ledental op peil te blijven. Werven gaat gemakkelijker als beoogde leden kunnen nagaan wat ze bij Rotary kunnen vinden en wat er van hen wordt verwacht als ze er toe over gaan om zich aan te sluiten nadat ze zijn gevraagd.

Er is maar één manier om echt iets meer van clubs te weten te komen. Dat is door clubs daadwerkelijk te bezoeken als de kans zich voordoet. Als Rotarian heb je toegang tot ruim 34.000 clubs wereldwijd! Rotary International bevordert het via het Club Locator programma dat ook als app te downloaden is (zie: rotary.org). Je typt een plaatsnaam in en de naam van de club, de dag, plaats en het tijdstip van de bijeenkomst verschijnen op je scherm.

Maar ja, wie gaat er nu buurten? Ja, een gouverneur die al zijn of haar clubs langs gaat. Of een Rotarian van buiten die heeft uitgezocht dat jouw clubbijeenkomst wordt gehouden als hij of zij in de regio is. En dan natuurlijk Agnes de Hartogh en Wim van Gerdingen, leden van RC Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij namen zich voor om zo'n 100 clubs te bezoeken. En ze hebben het nog gedaan ook! Hun verslagen waren al te lezen op hun blog. Zeer prettig leesbaar en met humor doorspekt. En als extra hebben ze er thematische rubrieken aan toegevoegd. Daarin zijn reacties gebundeld die op verzoek of soms spontaan zijn opgestuurd.

Het beste van dit alles is nu in gedrukte vorm verkrijgbaar, als 'EN PASSANT, Roterend & Inspirerend'. Het resultaat mag er zijn! Leuk voor Rotarians die nu eens van binnenuit een spiegel voorgehouden krijgen. Instructief voor potentiële leden en voor andere betrekkelijke buitenstaanders. Een leuk geschenk voor sprekers op de club. Nu kun je vanuit je luie stoel een indruk krijgen van hoe het er elders aan toegaat. Ik verwacht dat het belangstellenden er toe aanzet om aan te haken en dat het Rotarians stimuleert om eens tijd te besteden aan het 'clubbezoek elders'.

Paul Knijff
RC Weesp-Vechtstreek Noord
Director Rotary International 2011-13

scroll verder

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

 

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

http://www.roterend&inspirerend.nl

 

http://www.roterend&inspirerend.nl

 

De volgende hoofdstukken:

Halen & Brengen

Woorden & Daden

Kannen & Kruiken

Match & Grant

Toeters & Bellen

Facts & Figures

Wikken & Wegen

Tone & Voice

Lief & Leed

Handel & Wandel

Jong & Oud & Nieuw

Inpakken & Wegwezen

Rokken & Hakken

Heinde & Verre

Arts & Crafts

Vaders & Dochters

 

BOOKAZINE ROTEREND & INSPIREREND

- een collectors-item voor clubs en leden
- om te geven aan aspirant-leden of mensen die geinteresseerd zijn of willen worden voor Rotary (en dus om aan te tonen hoe inspirerend en veelzijdig Rotary is)
- een ideaal geschenk bij de installatie van nieuwe leden
- om te geven aan gastsprekers (in plaats van die fles wijn of die boekenbon) of aan sponsors, bedrijven, instanties waarmee de Rotaryclubs lokaal samenwerken
- aan bijvoorbeeld een jaarkind dat afscheid neemt (en na een jaar het Nederlands dusdanig onder de knie heeft om het te kunnen lezen)

De inhoud is van een tijdloos karakter, dus over een aantal jaren ook nog actueel om weg te geven!

Aardige anekdotes, markante mensen, bijzondere classificaties, maar ook positieve projecten, inzet en betrokkenheid.
Waardevolle ervaringen, dierbare herinneringen. Een caleidoscopisch en eigentijds boek om te bewaren of om cadeau te geven.

- 144 pagina's
- Full colour
- 160 x 240 mm
- Bijdragen uit 100 Rotaryclubs in Nederland

EAN13 barcode 9789078094388 (voorheen ISBN)